Jaspishanger vrede met veter | Belicons
  • Nederlands
  • Engels

Keurmerk webwinkel

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending boven de €20,-
binnen Nederland

Jaspishanger vrede met veter

Hanger vrede met veter. Materiaal: jaspis.

Beschrijving:

Als jij aan iedereen wil laten zien dat je vrede belangrijk vindt, dan is een hanger in de vorm van het vredesteken iets wat je nodig hebt. Een hanger is zichtbaar voor iedereen. Dit teken is nog redelijk jong, het is in 1958 ontworpen. Toch herkent iedereen het als symbool voor vrede.

Deze hanger is gemaakt van jaspis. Jaspis is een vorm van kwarts die opgebouwd is uit hele kleine kristallen. De steen werd in de oudheid al gebruikt als siersteen voor sieraden en zegelringen, maar ook om werktuigen mee te maken. Nu gebruiken we het alleen als siersteen.

De ene jaspis steen ziet er heel anders uit dan de andere. Degene die je hier ziet is mooi egaal rood/bruin. Die rood/bruine kleur krijgt het van hematietdeeltjes die erin zitten.

Je kunt jaspis ook in Nederland vinden, op grindhopen rond de grote rivieren. Jaspis ontstaat in warm rivierwater waarin silicium zit. Dit silicium lost op in het wateren slaat vervolgens neer wanneer het water afkoelt of er teveel silicium in het water komt.

Het jaspis dat we in Nederland vinden is dan ook niet afkomstig uit Nederland, maar gevormd in West-Duitsland. In West-Duitsland was ooit een vukanisch centrum wat het water in die omgeving verwarmde. Het jaspis wat daar gevormd is, is vervolgens met de rivieren naar Nederland gekomen.

Door de eeuwen heen hebben mensen Jaspis ook steeds als geneeskrachtige steen gebruikt. Zo zou het je stress weg kunnen nemen en je de wilskracht geven om ideeën die je hebt in de praktijk te brengen. Vooral van de roodachtige variant wordt veel wilskracht verwacht.

Eigenschappen:

Gewicht: 5 gram.
Grootte hanger: ongeveer 2,5 cm bij 2,5 cm.

Jaspishanger vrede.
€ 12,95

Klik hier als je meer wilt bestellen dan nu mogelijk is.

Verzendmethode: 
brief

E-mail deze pagina

Dit e-mailadres wordt alleen gebruikt om deze e-mail succesvol te kunnen versturen.