Lapis lazulihanger vrede met zilveren ketting 40cm | Belicons
  • Nederlands
  • Engels

Keurmerk webwinkel

Gratis verzending vanaf €50,-

Gratis verzending boven de €20,-
binnen Nederland

Lapis lazulihanger vrede met zilveren ketting 40cm

Hanger vrede met zilveren ketting 40cm. Materiaal: lapis lazuli.

Beschrijving:

Als jij aan iedereen wil laten zien dat je vrede belangrijk vindt, dan is een hanger in de vorm van het vredesteken iets wat je nodig hebt. Een hanger is zichtbaar voor iedereen. Dit teken is nog redelijk jong, het is in 1958 ontworpen. Toch herkent iedereen het als symbool voor vrede.

Deze hanger is gemaakt van lapis lazuli. Lapis lazuli is een heel rijke steen. Het belangrijkste mineraal in lapis lazuli is lazuliet. Daarnaast zit er nog calciet, sodaliet en pyriet in. Maar er kan ook nog augiet, diopsiet, enstatiet, mica's, hauyniet, hoornblende, geyeriet en noseaan in zitten.

Lapis lazuli werd in de oudheid al als een bijzondere steen gezien om zijn mooie kleur. Zo'n 7000 jaar v. Chr. werd het al in Afganistan gevonden en gebruikt. En nog wordt de meeste lapis lazuli in Afganistan en Pakistan gevonden.

Rond 4000 v.Chr. was er in Ur het huidige zuis-oost Irak een levendige handel in lapis lazuli als siersteen. In de oude Egyptenaren gebruikten het zelfs voor de sarfofaag van Toetankhamon mee te versieren.

Waar er in het Oude Testament wordt verwezen naar saffier wordt Lapis lazuli bedoelt. Wat wij nu saffier noemen kenden mensen in die tijd namelijk nog niet.

In de renaissance maakten schilders fijn poeder van lapis lazuli en gebruiken het dan voor hun schilderijen. Een voorbeeld hiervan is het schilderij 'Het meisje met de parel' van Johannes Vermeer. Bekijk haar mooie blauwe hoofddoek maar.

Van lapis lazuli wordt ook wel verwacht dat het je wijsheid en een goed oordelingsvermogen kan geven. Daarbij zou het een positief effect op relaties hebben.

En dan nog een tip: Lapis lazuli is nogal zacht. Bewaar het dus apart van andere hardere stenen.

Eigenschappen:

Gewicht: 6 gram.
Grootte hanger: ongeveer 2,5 cm bij 2,5 cm.

Lapis lazulihanger vrede.
€ 13,95

Klik hier als je meer wilt bestellen dan nu mogelijk is.

Verzendmethode: 
brief

E-mail deze pagina

Dit e-mailadres wordt alleen gebruikt om deze e-mail succesvol te kunnen versturen.